Kad pomislite na zamenu ulja, verovatno prvo pomislite „samo da ne prospem ulje po motoru“. Tada tražite sve moguće načine i uglove iz kojih možete sipati ulje u mašinu, a da ne prospete okolo. Zamena ulja vam postane zamorna i opterećujuća, a realno može biti očas posla i bez muke.

Ipone je vodio računa i o ovom problemu, te su pri dizajnu ambalaže poseban akcenat stavili na olakšavanje istakanja ulja. Osim toga, još jedan potencijalni problem može biti pravljenje mešavine i odmeravanje tačne količine ulja. I o tome su razmišljali.

Osim o praktičnosti flaša, vodili su računa i o sprejevima, da budu jednostavni za upotrebu i sigurni za transport. Više pročitajte u nastavku.

Produženo grlo na flaši

Što se tiče svih ulja za 4T mašine, osmišljen je lak i jednostavan sistem za produžavanje grla, čime se olakšava sipanje u mašinu. Produženo grlo postoji na flašama od 1l, 2l i 4 litre.

Prilikom otvaranja flaše primetićete plastičnu ručkicu koju povučete na gore i time izvučete produžetak grla. Na boci sa strane primetićete providnu liniju sa deset podeoka, na kojoj možete pratiti koliko ulja ste sipali (ili koliko vam je još ostalo u flaši).

Takođe, nemojte bežati od zamene antifriza u hladnjaku jer i ova flaša isto ima produženo grlo, pa će vam sipanje biti lako i jednostavno.

  • Povucite ručkicu gore i izvucite produžetak grla.
  • Odvrnite čep i sipajte ulje.

Možete vratiti produžetak grla nakon sipanja ulja i odložiti za sledeći put.

Providna linija duž flaše olakšava da pratite koliko ste ulja sipali. Podeljeno je u deset podeoka.

IPONE polusintetičko ulje za 4T motore R4000 RS

1,281.00 RSD5,228.00 RSD
Standardi: JASO MA2 / API SM

IPONE polusintetičko ulje za 4T motore Road Twin

1,146.00 RSD4,054.00 RSD
Standardi: JASO MA2 / API SL

IPONE sintetičko ulje za 4T motore Full power katana

1,518.00 RSD5,766.00 RSD
Standardi: JASO MA2 / API SN

IPONE polusintetičko ulje za skutere 4T Scoot 4

980.00 RSD1,935.00 RSD
Standardi: JASO MB/API SL

Integrisan dozer na flašama za dvotaktno ulje

Kad vam kažu 2% ulja na toliko litara, verovatno se hvatate za glavu i krećete da računate na sve moguće načine koliko je to ulja i kako ćete to odmeriti. Ne morate više da se opterećujete matematikom, Ipone je osmislio flaše sa integrisanim dozerom i skalom.

Potrebno je da odvrnete čep na dozeru i pritisnete flašu kako bi ulje dospelo u dozer. Kada se dozer napuni potrebnom količinom ulja, samo je istočite u benzin i vaša mešavina je spremna. Zavrnite nazad čep na dozeru i odložite do sledećeg puta.

Lako i jednostavno, zar ne?

Produžetak mlaznice za precizno i lako nanošenje

Ipone nije samo o flašama vodio računa pri dizajnu. Sprejevi imaju produžetak mlaznice kojim se dostižu nedostupni delovi lanca, karburatora, diskova i ostali nepristupačni delovi motora. Takođe, prednost produžetka je precizno nanošenje na primer spreja za podmazivanje lanca. Koristeći produžetak 100% ste sigurni da ste naneli sprej na lanac, a ne i oko lanca, na gumu i drugi deo motora. Naravno, sprej možete koristiti i bez produžetka, a potrebno je samo da ga spustite dole uz bocu.

IPONE sintetičko ulje za mešavinu 2T dozer sa mirisom JAGODE Samourai racing

2,008.00 RSD
- Ipone je ekskluzivni partner MX GP šampionata - 100% Sintetika sa Ester bazom - API TC - Dostupno bez mirisa jagode

IPONE sintetičko ulje za skutere 2T sa mirisom JAGODE 2T Scoot Run 2

1,569.00 RSD
- 100% Sintetika sa Ester bazom - JASO FD/API TC - Dostupno bez mirisa jagode - Formula bez dima za gradsku vožnju - Smanjuje potrošnju goriva

IPONE polusintetičko ulje za skutere sa mirisom JAGODE 2T Scoot City

1,214.00 RSD
- Polusintetika - JASO FD/API TC - Dostupno bez mirisa jagode - Formula bez dima za gradsku vožnju - Smanjuje potrošnju goriva

Osigurač

Znate onaj momenat kad otvorite kofer i vidite da je sve mokro jer je tokom vožnje sprej iscureo? Da bi izbegli ovakve situacije, Ipone je osmislio osigurač koji ne dozvoljava nekontrolisano prskanje. Možete bez brige da ubacite sprej u kofer i budete sigurni da će sve ostati suvo.

Kakvo je vaše iskustvo sa zamenom ulja i odmeravanjem potrebne količine za mešavinu? Budite slobodni da nam pišete vaše iskustvo, rado ćemo pročitati i podeliti sa vama neki koristan savet.

IPONE set za održavanje lanca OFF-ROAD CHAIN CARE

3,609.00 RSD
Set OFF-ROAD CHAIN CARE je namenjen da olakša podmazivanje i čišćenje lanca tokom cele sezone. U setu se nalazi sve što vam je potrebno da lanac pravilno održavate i tako mu produžite radni vek. Set se sastoji od spreja za čišćenje, spreja za podmazivanje i podesive četke.

IPONE set za održavanje lanca ROAD CHAIN CARE

3,609.00 RSD
Set ROAD CHAIN CARE je namenjen da olakša podmazivanje i čišćenje lanca tokom cele sezone. U setu se nalazi sve što vam je potrebno da lanac pravilno održavate i tako mu produžite radni vek. Set se sastoji od spreja za čišćenje, spreja za podmazivanje i podesive četke.

IPONE sprej za čišćenje lanca Spray CHAIN CLEANER

1,686.00 RSD
Ipone Chain Cleaner namenjen je čišćenju svih tipova lanaca drumskih i kros motora kao i lanaca ostalih vozila (moped, ATV

Četka za čišćenje lanca podesiva IPONE

799.00 RSD
- Izrađena od kvalitetnog PVC materijala - Obuhvata lanac sa tri strane