Polako se približavaju hladniji meseci i nažalost došlo je vreme da se motor parkira u garažu. Postoji par stvari na koje treba da obratite pažnju pri ostavljanju motora u stanju mirovanja duži vremenski period. Ovom prilikom pišemo o očuvanju oktanske vrednosti goriva u rezervoaru.

Ipone stabilizator goriva predstavlja dodatak benzinu, koji je namenski razvijen da sačuva oktansku vrednost goriva kada se vozilo ne koristi duži vremenski period ili u slučaju da gorivo mora ostati duže u rezervoaru.

Osobine stabilizatora za gorivo

Karakteristike Ipone stabilizatora su da:

  • Čuva gorivo čak 24 meseca,
  • Sprečava stvaranje taloga i naslaga u rezervoaru i filteru goriva.
  • Zatim, štiti sistem za gorivo od korozije, formirajući zaštitni sloj na ventilima i sedištima ventila,
  • Olakšava pokretanje motora posle dužeg mirovanja.

Preporučuje se za motocikle, skutere, skutere na vodi, vanbrodske motore, kao i za motorne sanke, agregate, vodene pumpe i ostale mašine.

Kompatibilan je kako za dvotaktne, tako i za četvorotakne motore.

IPONE stabilizator goriva

1,299.00 RSD
Uputstvo za upotrebu: - Sipajte stabilizator goriva u rezervoar pa tek onda naspite gorivo, 1ml stabilizatora je dovoljan za 1 l benzina. - Radi lakše upotrebe bočica dolazi sa dozerom. - Nakon dodavanja aditiva potrebno je agregat ostaviti da radi 10 min kako bi se aditiv ravnomerno rasporedio po celom sistemu i obezbedio optimalnu zaštitu u narednom periodu mirovanja.

Kako se koristi Ipone stabilizator goriva?

Sve što je potrebno da uradite jeste da sipate stabilizator u rezervoar pa tek onda naspite gorivo.

Razmera stabilizatora jeste 1ml na 1L benzina. Kako bi vam olakšali doziranje i sipanje, Ipone je dizajnirao bočicu sa dozerom.

Nakon što sipate stabilizator i benzin, potrebno je da ostavite motor da radi 10 minuta u leru, kako bi se aditiv ravnomerno rasporedio po celom sistemu i time obezbedio optimalnu zaštitu u narednom periodu mirovaja.